Luh puká v pestrý kvítek

Luh puká v pestrý kvítek

Anotace: jedna jarní

Sbírka: Plamínky čechravy

Luh puká v pestrý kvítek
už záhy bude pln dítek

Louka obehnána v barevném lešení
tak proč brát dětem potěšení?

Slunce z mraku vykouklo zvědavě
hle, zří, jak dítě pláče usedavě

Jedna kytka zrovna celá zvadla
ale první kapka na zem dopadla

brzy sucho přestane kvítky trápit
jarní deštík dá luhu napít

Ať zase všechny děti potěší
a slunce zase paprsky vyvěsí

Kvítek ve slunci barvami propuká
a rosa na stéblo ráno zaťuká
Autor Petr27, 15.03.2019
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí