♥~Malé Alpy

♥~Malé Alpy

Anotace: ~~~~~~~~

~~~Malé alpy~~~

~~
Na zahradě býval trávník
tam jako děti jsme si hrály
kousek vedle byl strom třešní
a ty v červenci zrály.
Jednou se ten trávník změnil
vyrostou tam Alpy snad?
Každý kámen měl své místo
ví kde bude už léta stát.

Co všechno do těch kamenů
jak sochař déšť,slunce a vítr vryje
co vyryly tam krásného?
Všechno co jen chceš a taky
podle fantazie.
Když jsou ty kameny tak jak mají být
a mezi nimi je hlíny i mechu dost
sází se různé malé alpínky
ty potom vykvetou pro radost.

Od jara do zimy pak zelená se
a v každé barvě něco kvete
ty naše malé Alpy ani nepoznáte
jsou přece jediné na světě.
Tam kvete 
dřípatka,hvězdnice a šafrán dolila
tařice skalní žlutě se rozvila,
krásný je domodra pupkovec
a kvete gazánie,hvozdík i hořec.
~~~~~~
Skalka v té zahradě asi je dál
jen mě život jinam
zavál…
~~~~~

~~~~~~~~~~
Autor Květka Š., 31.03.2019
Přečteno 179x
Tipy 1
Poslední tipující: Polux Troy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí