Průměr

Průměr

Anotace: Průměr je lapka...

Průměr je lapka, krade nám svět

Řadí nás do davu bez tváře, bez citu

Bere nám fantazii, nechá pár holých vět

Průměr je zloděj, co krade víru

 

V průměru jati všichni žijeme šťastně

Jen nijak nevyčnívat a nemít názor

Jak ovce hloupé mlaskáme slastně

A na lidi s vizí si dáváme pozor

 

Za prachy všechno máš

Za prachy koupíš, co chceš

Kam vítr tam tvůj plášť 

Za drobné vzdáš se snů i hvězd

 

Průměr je nemoc, průměr je mor

Zavření v boudách pěkně si tloustneme

Mocní se smějí, nemají vzdor

Bez vyšších cílů jak ovce hloupneme

 

Vystupme z řady, ukažme um

Všichni jsme stejní a přeci jiní

Přestat se bát, vzít do hrsti rozum

Ukázat pánům jak se v nás mýlí

 

Vymaň se z průměru, vzpřímeně hleď!

Změnit svůj osud každý z nás může

.Každý má talent pro jinou věc

Psát věty rozvité, nebýt jen průměr.

Autor milda0043, 01.04.2019
Přečteno 226x
Tipy 3
Poslední tipující: Polux Troy, Iva Husárková, Lighter
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavá myšlenka... já už dávno vím, že průměrný člověk neexistuje :)to je skoro něco jako Schrödingerova kočka...

02.04.2019 16:09:14 | Polux Troy

Pojem průměr nic určitého neříká; dobrý průměr je na úrovni, špatný pod úroveň davu. Záleží jak dobrý nebo špatný je ten dav...:-))Ale zajímavý obsah básně.

01.04.2019 15:00:24 | Lighter

Díky za názor.Jasně, každý jsme jedinečný, ale někdy plaveme po proudu bez zájmu
vylézt na břeh , rozhlédnout se a jít jiným (svým) směrem než ostatní.

02.04.2019 19:58:28 | milda0043

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí