Dům

Dům

Anotace: ,

někde tam byl život předtím než ses narodil


rok je starý oplešatělý chlap v riflové bundě
který si nechává svých pár dlouhých vlasů
na památku ztraceného mládí kdy něco znamenal
a kdy mohl být kým být chtěl

teď je to starý okap co je děravý a každý na něj sere
nikdo neví že jsi nikdo tě už nepotřebuje
ty už jen zdechneš a zapomenou že jsi tady vůbec kdy žil

a je mi to líto
je mi z toho smutno
kolik posledních nocí máš ještě před sebou
kolik prázdných dní tě ještě bude naplňovat

kolik delfínů uneseš


stal jsi se námořníkem na pirátské lodi a unášíš tak zlé časy
až do ztracena
piráte
kam kráčíš kam tě nohy zavedly

buď už doma se mnou a nechoď pryč
zakryj stopy po horších časech vezmi si deku a usínej se mnou večer při televizi
prosím nechoď už nikdy pryč
buď se mnou šťastný
jako dřív
někde tam za oknem je svět
díváme se spolu na hvězdy a už vůbec nic nepotřebujeme

víš že svět tady byl i když ses ještě nenarodil

všichni tančili zpívali válčili a vraždili
dávno před tebou

rok je shnilé jablko které nikdo nezvedne ze země

když jsme byli malí chtěli jsme od vás pryč a když jsme teď velcí
vidíš ty mraky
umíš mě vyhodit až do mraků
?
neumím si představit že už tady nebudeš

cestou do hor jsem ztratil tu chuť a radost z cesty
zase se vrátím
najdu si místo tam kde to má všechno být
takové jaké to má být

jo tati





Autor CoT, 03.05.2019
Přečteno 241x
Tipy 14
Poslední tipující: její alter ego, Radek.oslov.Šafárik, Marten, BaZiNgA, Frr, hanele m., Avola, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Doma jsme to my...

04.05.2019 13:05:20 | Marten

Niekedy sa nechávam bezcieľne unášať tvojimi básňami... ale túto si ukotvil. poriadne.

04.05.2019 00:56:16 | maryshka008

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí