~Starý šicí stroj

~Starý šicí stroj

Anotace: ~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~

~~~
U okna v kuchyni
mám starý šicí stroj
prastarou Singrovku
po babičce,
když šlapu nohama
kolo si frčí
asi má před sebou
kus silnice.

S létem si šijeme
stejnou halenku
z hedvábí žlutého
jak slunce svit,
pak přidám kapsičku
asi z červánků
z jahod pár knoflíčků.
To bude hit.

Potom se kolo
už pomalu točí
šlapadlo snad šlape
do kopečka,
v halence se se mnou
léto roztočí
obě jsme ve stejném.
Končím.
Tečka.

K halence suknička
je samý květ
ve vlasech mašle
jak rudý mák,
koho by netěšil
v létě snad svět
toho ať do palce
kousne...
vím,klepetem štípne
rak…

~~~~~~
stroj
Autor Květka Š., 06.05.2019
Přečteno 223x
Tipy 6
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Frr, CoT, Marten, danaska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká letní, ale rak štípe klepetem...

06.05.2019 18:24:45 | Marten

..díky...ale to já vím.už jsem to opravila...a přeji pěkný večer...

06.05.2019 19:12:41 | Květka Š.

Milá básnička a hezký obrázek. Ráda dávám ST.

06.05.2019 18:06:09 | danaska

...od šicího stroje děkuji... :-)

06.05.2019 19:14:29 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí