Hora Méru

Hora Méru

Anotace: मेरु

Bezejmennou vodu z ledovce piju
bezejmenný horský vzduch dýchám táhle
z dobrých nápadů zde se nedožiju
svítání, měsíční stíny protáhlé

skal kolem dokola do kosti studí
třeskutý mráz u pat v bivaku křupe
zubama naprázdno, ať se probudí
ojíněná bytost, -vstávej, ty lumpe!

pohnout se nejde, co by to co stálo
zády jsem přimrzlý ke skále svaté
pod vrcholem Méru, kde vidím ´halo´
kolem svý hlavy, to kolo kulaté

najednou mizí, žít budu snad dále
jakmile procitnu zamrkám vděčně
na šťastnou hvězdu, půjdu do finále
když nekonečná noc zlátne konečně
Autor Petbab, 09.05.2019
Přečteno 247x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bože ten horský vzduch ti závidím ,hory miluji ;) i tvé texty mám ráda

09.05.2019 20:57:55 | xoxoxo

děkuji moc a moc ) chladný vzduch a bílý sníh, krystalky ledu na řasách, vítr odevšad, třes v kolenou, koordinace veškerá žádná...

09.05.2019 21:24:43 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí