MŽOURÁNÍ

MŽOURÁNÍ

MŽOURÁNÍ

Krásný svět
Za zavřenými víčky
Neradno vyndávat
Nůž rána z rány

Mojžíš udeřil
Holí paprsku
Do skály obličeje
Zmuchlané jako papír
Jako nepodařený dopis

Otevřela se štěrbina
A stekla slza
Krůpěj rosy
Při východu modrého slunce
S černou panenkou
Na bílé obloze

Čas se jako kotouč
Vynořuje ze tmy trnů
Z křovisek deprese

Pohled se probrušuje
Drobečky ospalek
Červánky nasvícené hrany
V očích řežou jako písek

Rozřezávají vhled
Do sebe sama
Člověk se vnímá
Jako kubistický obraz
Který se mu nelíbí
Autor Kaj, 20.05.2019
Přečteno 192x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapka, Now, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příměry a nálada - poezie. Usebraná, "ochucena" tak akorát a neochuzena o myšlenku zralosti. Velmi dobré počtení.

20.05.2019 11:00:19 | Now

Díky, krásný den

23.05.2019 07:21:09 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí