Flori de Romanița

Flori de Romanița

Anotace: Nina Ermurachi *15. 7. 1949 - 20. 10. 2016

"Pe vale la Rădulenii crește romanița"
jako svatý obrázek, krojovaná děvčica
miluji Tě, ač to víš, stejně nic neodpovíš
němý kvítek podél cest, voníš, co se nastojíš

v širém poli zraje klas, bude chléb, bude i sůl
nevím jak se usadit, svět je sám kulatý stůl
Tvých pár bílých lupenů říká víc, nežli smím číst
víra kráse závidí, obličej krásky, jsem bíst

heřmánek snad vyléčí srdce, v polštáři jej mám
nic jiného nezbývá, tulit se ke květenám
nikdo neví, co já vím, neříkám tím mnohem víc?
tahle píseň nekončí, jako jiné ponejvíc

https://www.youtube.com/watch?v=mjYCronLR9E
Autor Petbab, 03.06.2019
Přečteno 171x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ty tvoje vzdálené jsou mi tak blízké...

03.06.2019 16:43:31 | enigman

věnuji Nině k výročí, byla to interpretka lyrických písní věnovaných květům Moldovy

03.06.2019 19:19:29 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí