VENKU

VENKU

VENKU

Na dně údolí
teče řeka stromů
les antických sloupů
se stromovou kůrou
zakřiveniny písmen
místo střechy

Z jejich konečků
opadávají listy
na oddávaný pár

Most jako luk
pro výstřel do nebes
jako pila
která chce přeříznout řeku

Dítě poprvé vidí
nábřeží zaplavená auty
mezi nimi volnost řeky
rádo by po ní vykročilo

Ke korunám vrb
které musí být
oblaky kouře parní lokomotivy
která zbrázdila hladinu

Za ní vzletí
samotářští piloti
i kolektivní modeláři
hydroplánů
Autor Kaj, 13.06.2019
Přečteno 200x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Kapka, šerý, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jdu si pro letadýlko...

14.06.2019 00:42:18 | enigman

:o)

14.06.2019 07:07:44 | Kaj

bizarní obdivuhodné obrazy - poslední část jsem trávil hůře...:-D*

13.06.2019 10:36:33 | Frr

Je to bastl více drobných nápadů.

13.06.2019 10:39:39 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí