Čekání na inspiraci

Čekání na inspiraci

Anotace: ...

 

Schovávala jsem se

Za stohem zklamání a výmluv

O dočasně ztroskotaných snech

 

Vlastně jsem obcházela pravidla

Své cesty ke štěstí

Když nechala jsem okolnosti

Aby převzaly kontrolu nad opratěmi

Toho, kdo ve skutečnosti jsme

 

Bylo by to o tolik snazší

Schovávat se za zodpovědností

Externích režisérů

Na chvíli nebýt scénáristy

Tvůrci, ani kreativci

 

Bylo by to o tolik snazší

Bloudit, snít, ztrácet se a nalézat

A přitom vážně nevědět

 

Byl by to útěk před čekáním

Na zítřky, které jsou na dotek

A přitom zejí za humny

Jako draci, kterým ještě nikdo

Nezapálil niterní pochodně

 

Chtěla jsem utéct

A přece zůstala jsem tady

Ztracená mezi zrajícími obilnými sady

Horkých dnů a vlažných letních nocí

Čekající na ztracenou inspiraci

 

Autor Denael, 09.07.2019
Přečteno 204x
Tipy 3
Poslední tipující: Marten, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

schovávala jsem se, obcházela jsem pravidla, chtěla jsem utéct - tím jednoduchým slovesem básnička vždycky dostane žádoucí spád a život. Pak bohužel pokračování nepřináší nic takového. V tomto smyslu je básnička výstižně a dá se říct poctivě nazvaná. Ve skupině "básní o psaní básní" zase jedna vynalézavější a poctivější.
To "pravidlo" které nesmíme obcházet je REALITA. Vynecháme-li ji, obejdeme-li ji, zůstaneme sami s prázdnými obraty, cítěním a chtěním a všechno jde ztěžka.

09.07.2019 07:55:10 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí