Perzeidy

Perzeidy

Anotace: ...

Deň sa končí, keď sa zmráka
kto prichýli úbožiaka
ktorý z hviezd strepal sa nadol
online voľný pád nezvládol

z ohnivej šou malo čosi
hviezdne dievča s driekom osy
hlboko sa uklonilo
- Vitaj! Čo Ťa uronilo

z oblohy hneď za súmraku?
neuveriť svojmu zraku
môžem, keď sa rozplynula
len čo som - Poď! pokynula

prstom, čiara do oblúka
tmavá noc chat neponúka
ani net, čuduj sa svete
- A čo ďalej? Ak poviete

ukončím tú rozprávočku
uprostred, mám smietku v očku
abo slzu, abo v oboch
slzy nie sú vždy na osoh

vyplavia ten hviezdny z oka
prášok, vtáctvo ho vyďobká
na druhý deň skoro z rána
Perzeíd nebeská manna

raz do roka padá zhora..
Všimla si si, voľaktorá?
Autor Petbab, 16.08.2019
Přečteno 210x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr, Avola
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí