V tom opuštěném domě

V tom opuštěném domě

V tom opuštěném domě, bez zahrady, bez balkonu

kde dlouhá léta už nikdo nebydlí

zní tu jen falešné tóny desky gramofonu

Dál nezbylo nic - jen v prachu stopy a stolek bez židlí

 

V tom opuštěném domě, kde snilo se, vařilo i milovalo

je ticho, prázdno, jen vrzání, jak to bývá

Nic dalšího tu není, nic dál tu nezůstalo

Jen ze stropu oprátka, co do rytmu se kývá 

 

V tom opuštěném domě, bez oken a bez duší

Kde zbylo po lidu jen velmi pramálo

A deska hraje dál tóny, co tahaj za uši

to jediné tu totiž, jak víte, zůstalo

 

V tom opuštěném domě, kde vládne prázdnota a prach

Kde příběhy dějin halí čas a tajemstvi

Jen jedna žárovka, co bliká a pokouší můj strach

osvěcí oprátku a pak vrhá polostín...

 

 

Autor Adele B., 20.08.2019
Přečteno 196x
Tipy 1
Poslední tipující: Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pančelko vy s námi nějak nehrajete férově. Já nevím jestli z přemíry převahy nebo z obav, ale předkládáte díla chladně a neprůstřelná jako z betonu. I ty nešikovnosti (jako "tóny desky gramofonu") působí jako nastražené miny.
My haranti školáci máme pro tohle vytříbený instinkt a hned utíkáme.

21.08.2019 08:31:41 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí