K jmeninám

K jmeninám

Anotace: ..takové malé přáníčko

Jaký to máme dneska den?
Slavný a velký, velký den.
Skřítkové štěstí, honem ven!
Květiny, dary, noste sem.

Zapalte pochodně,
ohně ať vzplanou,
přineste hodně
pro mou milovanou.

Prosím o slyšení,
dejte mi svolení,
nechť mám tu výsadu,
vkročit na zahradu.

Já, nesmělý šašek,
chci, nejen pro dnešek,
v tom okolním zmatku,
přispět k Tvému svátku
i svým přáním skromným,
snad nebudu trapným.

Štěstího přemnoho
a lásku od toho,
koho si vybereš,
až si vše přebereš.

Dnes se jen usmívej,
radosti užívej,
ze srdce přeji Ti,
nechci to tajiti.

A buď šťastná navždycky,
teď odcházím komicky,
už končím svá přání,
má překrásná paní.
Autor Vincenc Gade, 19.03.2005
Přečteno 603x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí