*-* Dešťové kapky

*-* Dešťové kapky

Anotace: ~~~~~~~~~

~~
~~~~~~~~~
Dešťové kapky
dnes z nebe padají
v létě nic jiného neznají?
Zaplní kaluže
zalijí trávníky i růže
v ulicích vyrostou deštníky
na šňůře mi zmoknou ručníky
kočky maj mokrý kožíšky
a psi od bláta tlapičky.

A já jsem jako hastrman
a před lijákem utíkám
jsem mokrá jako ze sprchy
léto má někdy vrtochy
ale po tom dešti
zas slunce všechno suší
z lesa to houbami zavoní
začervená se v maliní
nejedna letní láska začíná
a chutná líbání
a chutná zmrzlina
i kapky deště se milují
a víc a víc pak někdy padají.

A z duhy si nebe mašle naváže
dám si ji do vlasů.
Možná že.

~~~~~~~~~

 

 

 

Autor Květka Š., 02.09.2019
Přečteno 188x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prosila jsem tu o déšť a nevím kdo ho poslal proto upřímně a z celého srdce děkuji všem... tak zpívat jako déšť a tančit jako on... překrásná Květuško :-))

03.09.2019 06:58:11 | Iva Husárková

...moc zdravím a za milé zastavení děkuji...

03.09.2019 15:18:54 | Květka Š.

pozdravení i Tobě a přání krásného dne :-)))

05.09.2019 09:16:29 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí