Přítmí vody

Přítmí vody

Za zády jsem nechala světla milionového města
Míhala se za okny jako pohádkové bytosti
Jako když ležíš na břehu jezera s papírem pod jazykem
Který se musí rozpustit jako všechny smutky
V čase a snění
Které jsi přehodil přes má ramena
Jako příliš velké sako
Co chrání před nastuzením

Přistáli jsme v jiném časovém pásmu
V době
Kdy se horizont stával hladinou oceánu
Nebo ozvěnou mraků

Bariéry mého světa povolily
Pod tvou křížovou palbou
Abychom se probudili do míru
Bílých peřin
Zatažených závěsů
A mělkých nádechů
Provázející rána po bitvách
Bez zohavených těl u klíčových míst
Dobytého území
Zabraných cest
Vedoucí neprostupnými lesy
A průsmyky v horách
U jezer
Kde ztratíš dech
Soudnost
Čas
I sebe

A rozpustíš se
V přítmí ledové vody
Autor její alter ego, 06.09.2019
Přečteno 237x
Tipy 6
Poslední tipující: Olex, mimoza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí