ROK RAKA

ROK RAKA

Anotace: Pár ukázek z mé nové knížky ROK RAKA, která vyjde 21. září tohoto roku.

KLARIFIKACE

Povalil jsem krásnou Klárku
na svou novou cirkulárku;
přefiknout ji bude hračka,
když víš, kde se mačká páčka.


KRASAVEC OTAKAR

Zájem žen vždy nudil Otu;
čím víc ód na Otu pěly,
tím více byl otupělý,
tím více stál jenom o tu,
která stála stranou.

V patách měl vždy ženských rotu;
čím více pro Otu žily,
tím více byl otužilý
a krůpěje jeho potu
byly vášní hranou.


SPOLUŽÁCI

„Ty jsi vždy chtěl vynikat!“
odsouzence viní kat.
Ač se znají od základky,
poprava má průběh hladký.


LAURA

V nádražce jsem potkal Lauru,
kolem hlavy měla auru;
celý večer hrál jsem haura,
přesto na mě srala, Laura.


O DĚTECH, VYLÉVANÝCH S VANIČKOU

Fracek ani necek´,
když jsem ho lil z necek,
přestal povyk tropit,
promodralý všecek
a já další z děcek
chystám se teď topit.


KOSMONAUT SE ŽENÍ

Srdce tluče v rytmu boogie,
když pospíchá z centrifugy;
dnes se o půl třetí žení -
teprv pozná přetížení!


SAMOŽIVITELKY

Samoživitelky,
unaveny hrami,
večery u telky
trávívají samy.

Samoživitelek,
terčů lidských řečí,
kdopak by se nelek´,
když jim děcko ječí.

Samoživitelkám
mládí mizí v trapu;
i když pro ně nelkám,
dost dobře je chápu.


KULACI

Říkali jim kulaci
a teď jsou z nich tuláci;
vinou rudé junty
přišli o své grunty.


ASIJŠTÍ CHLEBODÁRCI

Pracoval jsem u Vietnamců,
kde se to dost vleklo.
Pracoval jsem u Japonců,
dřel, až ze mě teklo.
Pracoval jsem u Číňanů -
učiněné peklo!
Pracoval jsem u Korejců,
tam mé ego kleklo.


MOC MOCI

Moc každého zkorumpuje,
každá vláda sbor lumpů je,
to věcí je zjevnou.

Nestačíme často zírat,
jak i Pirát vládl by rád
sám a rukou pevnou.


KONEC HOSTINY

Země je odrána
a dravci od rána
krvavé tlamy si myjí.

Kost už je obrána
a každá obrana
zcela se účinkem míjí.


PO SMRTI JSME SI VŠICHNI ROVNI

Zas na břehu řeky Styx
sešel se ten běžný mix:
nevolník i mocný vládce,
podvodník i daní plátce,
génius i tupý moula,
každý v hrsti minci žmoulá,
poplatek pro převozníka;
a tak rovnost znovu vzniká...
Autor Neklan, 07.09.2019
Přečteno 184x
Tipy 2
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí