Příjezd večerního vlaku

Příjezd večerního vlaku

Ve tmě si můžeš
Utrhnou plané jablko
Pak přijede večerní vlak
Odstartuje závod chodců
Do chudých domovů

Nejdříve rovinka
Podél kolejí
Ručně zvedané závory
Chrastí jako fanoušek
Západkou ozubeného kola

Pár cyklistů
Včetně trpaslíka
Na dětském kole
Se školní aktovkou
Odbočují na hlavní silnici

Na dlažbě se lesknou
Dávno vyplacené peníze
Zrušené továrny

Alej černých topolů
Zlověstně ční
Jako zvednuté prsty hrozí
Napřažené před ústa noci
Vyzývají k tichu

Nejdřív jsem si myslel
Že chtějí úplněk soustředěně
Zašroubovat jako žárovku
Pak jsem ale uviděl
Že jej chovají
A Bojí se jeho probuzení

Až odezní závod
Opatrně jej uchopí prsty
Vykoupají jej na hladině rybníka
U továrního náhonu

Potom umytou ručičkou paprsku
Ukáže na zlatou ručičku
Hodin věže kostela
Který trpělivě čeká
Až s ním bude hrát
Na slepou bábu
Se svlečeným šátkem
Naostro v modré tmě
Autor Kaj, 09.09.2019
Přečteno 195x
Tipy 5
Poslední tipující: Cappp, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní počtení. Jinotaje, spád... super.

09.09.2019 12:51:36 | šerý

Díky, krásný den

09.09.2019 13:29:04 | Kaj

Hezká věc tohle

09.09.2019 12:23:01 | xoxoxo

Díky, krásný den

09.09.2019 13:28:10 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí