Blues starýho motoráku

Blues starýho motoráku

Jsem starej chlap
Kterej nastoupil do motoráku
Před vyřazením

Vlak se velmi pomalu
Rozjel do deště
Obrysy za špinavými okny
Se rozpily
Rozmazaly se mým zákalem
Rozpustily se
V houstnoucím šeru
Nerozeznám
Jména stanic

Po pár zasávkách
Se spolucestující vytratili
Průvodčí zmizel u strojvůdce

Cítím, jak zpomalujeme
Jak se intervaly mezi zastávkami
Stále prodlužují

Z venkovní temnoty
Se do vnitřku vagónu
Stěhuje celý můj život

Tolik jsem chtěl ještě jednou
Vykročit ze svého nádraží
A nyní toužím
Po jakékoliv zastávce
Ale vlak se úplně zastavil
Dveře jsou zajištěné
Osazenstvo nezvěstné

Moje slepé ruce
Nenašly háček s kladívkem
Tehdy se ještě nepoužívalo

Prohledal jsem svůj ruksak
A našel starý nůž
Rozbil jsem jím okno

Když jsem se protahoval ven
Motorák s sebou škubnul
Hodil mě do střepů
Rozbitého okna
A potom dolů
Na násep nekonečna

Autor Kaj, 13.09.2019
Přečteno 172x
Tipy 8
Poslední tipující: Marten, Frr, šerý, Iva Husárková, A42, J.Karasová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ještě že to byl sen...;-)

13.09.2019 16:15:04 | Marten

Doporučuji přestup...

13.09.2019 08:33:32 | J.Karasová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí