Oddych

Oddych

.
Na lavičce v parku
válím se líně, pod hlavou mechové vlasy.
Zpožděný vlak přiváží novou várku,
lidí co uhnuli z trasy.

Do plic si vdechuji poslední potah
dýmu, smíšeným s prachem, toxicitu.
Před chvílí jsem se tu natáh',
z podrážek vyškrábl poslední pozdrav létu.

Paní, pročpak se díváte na mě tak smutně ?
Já si jen ležím a občas nedýchám.
Snad nejste má smrt co něco ve mně utne.
Vím, ač nejsem pes, že pelichám.

Co jsem to vlastně zapomněl,
že to válím a přemílám údy.
Nezdravil nějaké z těch vyvolených těl ?
Neměl se koho zeptat kudy ?

Já se neumím usmívat
a ani pláč nevymodlím.
Jakpak mě můžete divným nazývat,
když tam kde jsem, bydlím..
.
.
Autor Now, 15.09.2019
Přečteno 200x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, šerý, A42, vlnka, Frr, Kapka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky.

18.09.2019 19:13:02 | Now

Ten závěr je výtečný!!!

17.09.2019 22:08:34 | Dane

Mě říkal Diogenes, že...nejsi divný...ale filozof...;-))

16.09.2019 14:13:58 | Marten

Tedy odstupte mi ze slunce a přikulte sud..? :) Díky.

17.09.2019 16:56:09 | Now

To jsi dvakrát mudrcem...;-))

17.09.2019 20:03:48 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí