ROK RAKA 2

ROK RAKA 2

Anotace: Hrst ukázek z rozepsané knížky, která vyjde zkraje příštího roku.

SKLENĚNÝ POKOJ

Nezáviďte Kláře,
že si vzala skláře:
uvězněna ve skle
oči mívá lesklé.


FILOSOF, SPISOVATEL, POLITIK, ŘEČNÍK

V antickém Římě
mudrců bylo vícero,
nejtěžší břímě
nesl však nejspíše Cicero.


KONVERZE K NEVÍŘE

Odstranil jsem Boha z přátel,
protože jsem podnikatel;
zastávat se bližních
je jen brzda při žních.


KONEC BATRACHOMYOMACHIÍ

Hádaly se žába s myší.
Jepice je obě tiší:
Zanechejte věčných půtek!
Za manžela držím smutek!


STÁRNOUCÍ GÉNIUS

Házet perly sviním už ho zmáhá,
připadá mu marná jeho snaha,
vadí mu víc, než-li loni,
póvl, šmíra, epigoni,
nuly, které nepocítí krizi,
sliz, co s každým hovnem úspěch sklízí.


PAVLAČOVÉ HÁDKY DNES

Vjely si do vlasů
Blogerka s youtuberkou
Naštěstí jen virtuálně a tak
Jejich účesy
Neutrpěly


SVĚTOBĚŽNICE

Byla už skoro všude a
všechno jaksepatří zdokumentovala:
v popředí vždy ona,
v pozadí Eiffelovka, socha Svobody, socha Krista,
pyramidy, Čínská zeď, opera v Sydney,
Tower Bridge, Brooklynský most,
Alpy, Andy, Dolomity, Pyreneje, Skalisté hory, Himálaj,
norský fjord, islandský ledovec, švýcarské jezero,
holandský větrný mlýn, mongolská jurta,
benátská gondola, čínská džunka, kalkatská rikša...
V dokonalém mejkapu za každých okolností
vítězoslavný úsměv, který pohasne,
jen když se vybije baterka v mobilu.
Závidíte?
To je dobře.


ČISTÉ SVĚDOMÍ

před půl rokem jsem sdílel
článek o velrybě udušené plastovým odpadem a
před čtrnácti dny jsem lajknul
článek o devastaci amazonského deštného pralesa
mé svědomí je čisté


SUPERHRDINA NA ODPOČINKU

už asi 23x
jsem zachránil svět
přesto se vždycky najde
nějaký aktivista
který mi vyčte že jsem se
nezúčastnil demošky
nenavštívil benefiniční koncert
nepodepsal petici
neposlal prachy na nějaký účet
nepodpořil tohle nebo tamto
nepřestal podporovat tohle nebo tamto
nevzdal se tohohle nebo tamtoho
nereagoval nenávistně
na nenávistný komentář
co furt chcete
vlezte mi všichni na záda
já už mám dávno splněno
teď už chci jen
v klidu dožít
Autor Neklan, 19.09.2019
Přečteno 192x
Tipy 3
Poslední tipující: Olex, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj,
tak toto je tak krásne ironické, že nemám slov. Výstižné a pravdivé, proste priamo do čierneho na cieľ. A Odstranil jsem Boha z přátel, to ma dostalo :))

20.09.2019 20:02:12 | Olex

Děkuji.

21.09.2019 05:01:41 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí