Gaia

Gaia

Dvě eskymácké panenky
Odložily zalomená obočí
Hokejky z kanadských jedlí
Pádlují v kajacích
Po zvlněném obličeji

Lesklé obleky duhovek
Odrážejí modř oblohy
V noci udělají eskymáka
Ukáží břicha
Z tulení kůže

Bojí se
Aby je nestrhl
Vodopád bílých vlasů
Ledové královny
Ozdobené sponkami
Vodních elektráren Skandinávie

Ucho Kremlu
A ucho Pentagonu
Rudá a bílá hvězda náušnic
Poslouchá smrkání
Nosu špiónů švýcarských Alp
Nastydlého studenou válkou

Rýma stahuje
Jemné rysy obličeje
Od Mozartovy hudby

Zato horká ústa Etny
Polykají pizzu, makaróny i tiramisu

Lambrusko i ouzo
Motá hlavu

Vědomí severněji
Zachmuřuje tvář Evropy
S krkem obemknutým
Modrým náhrdelníkem
Vlnek Středomoří

Špičaté prsy Himaláje
Zasněžené bělostí mléka
Vrcholky červené krví
Neúspěšných prvovýstupů

Poušť břicha
Duny faldů
I oáza pupíku

Když Chronós neoplodní
Úrodný prales
Podléhající depilaci
Pár kapkami času
Z rozbitých přesýpacích hodin života

Srpek měsíce
Zabodne bolest do podbřišku
Kolébkou života
Poteče krev
Rozryjí jí ruce Číny
Potřísněné krví od Maa

Jedna ruka stiskla spoušť
Ustřelila prsty druhé
Hirošimu a Osvětim

Zraňující ani zraňovaná
Nevyvětrá zápach
Chudoby slamů
Po vykonání velké potřeby

Snědá stehna Brazílie
Pulsují v rytmu samby
Nemají co na sebe

Lýtka Argentiny
Jiskří temperamentem tanga
Nedají se odradit
Bílými nožkami
Nedokrvenými krami
Prsty Antarktidy
Autor Kaj, 03.10.2019
Přečteno 179x
Tipy 1
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pozoruhodné-leč uvízlé v chaotickém bezčasí z něhož bezvládně trčí štětiny průserů dvacátého století....:-D*

03.10.2019 11:37:05 | Frr

Díky, pěkný den

03.10.2019 12:16:34 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí