*-*Jen tak a jako nic

*-*Jen tak a jako nic

Anotace: ==========

~~~~~
Jen tak...a jako nic
/no těpic/
na papír maluji pastelem
ten jeden kopeček
a na něm věž i s kostelem
přes okna s vitráží
snad světlo svící ven zazáří,
před kostelními vraty
tam stojí bábinka,černé má šaty
na hlavě má šátek černobílý
pomalu se i hvězdy probudily,
trochu je za černý mrak schovám
bábince pejska přivolám.

Tím pastelem mi i řeka proudí
rybář na břehu úlovek loudí
a mezi hvězdami nechám
stříbrný měsíc zářit
obrázek pastelem musí se podařit.
A co když ne...Ne?
Tak obrázek prsty rozmažu
černým pastelem se celá umažu
vlasy si trochu odhrnu z čela
v zrcadle jsem kominici uviděla.
Příště si vezmu voskovky
nebo ty staré vodovky?

Ale malovat zkusím něco i příště.
To vím jistě...

~~~~~~~~

**************

Autor Květka Š., 09.10.2019
Přečteno 184x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, Kapka, vlnka, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je roztomilý Květko :-D* ST*

09.10.2019 15:31:25 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí