Čekání na návrat

Čekání na návrat

Občas ti slibuju
Že budu doma v deset
Maximálně v jedenáct
Dneska opravdu
Abych přetáhla
A zhroutila se na gauč v půl páté
Opile smutná a ušmudlaná příběhy
Z nočních tramvají

Prsty polité alkoholem si tisknu do vlasů
Rtěnka se rozpila
A já
Omámená nocí
Svlékám oblečení vonící po kouři i parfému
Když vedle mě stojíš s úsměvem svatých
Kteří shlíží na hříšníky z těžkých mramorových podstavců
Vědoucíma očima

Moje můry mě vždycky
Kdo ví proč
Doženou na Újezdě
Nutí mě sklonit hlavu
A hledat oka na punčochách
Které na večírky ze zásady nenosím
Ani v zimě

Nemám trpělivost sochy
Zamrzlé v jednom momentu
Definující okamžik co bude trvat věčnost
Dokud se mramor nevydrolí
Z obličeje nezmizí hlavní rysy
A zbyde jen odhalené torzo
Čekající na návrat
Čehokoliv

Lítost mi stahuje krk
Když se vracím
Znovu a znovu
Pokaždé jinou cestou
Do stejného bodu
Tam
Kde se slova utopila v tichu
Bázně z prozrazení
Autor její alter ego, 12.10.2019
Přečteno 289x
Tipy 14
Poslední tipující: Vydima27, jenommarie, Lacosta1, Frr, Kapka, vlnka, šerý, lonelyJ0HN
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sliby chyby. Kajícně a přesto, zase přišla k ránu. :-D ;-)

30.01.2020 22:42:38 | jenommarie

No todleto bych v báru fakt nechtěl potkat. A.

30.01.2020 22:39:13 | milík

Pic ho do středu. Pěkné a mám k tomu důvěru.

12.10.2019 16:39:03 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí