MEZI NÁMI ZVÍŘATY

MEZI NÁMI ZVÍŘATY

Anotace: Z mé sbírky primitivní podpoesie Mezi námi zvířaty, která vyšla v roce 2016.

VYBRANÁ SPOLEČNOST

Společnost osla, vola, vepře, berana a čokla
před zavřenou krčmou smutně mokla.

Společnost čokla, vola, vepře, berana a osla
vypravila k barmanovi posla.

Společnost osla, čokla, vepře, berana a vola
zanedlouho barman dovnitř volá.

Společnost vola, osla, čokla, berana a vepře
o čárky se ze zásady nepře.

Společnost vepře, vola, osla, čokla a berana
nasávala v knajpě pivo do rána.


HLEMÝŽDÍ ÚLET

Hlemýžď na kšiltkách ulítá.
V krabici od pizzy
nalezl čepici.
Padla mu jako ulita.


BUĎ LABUŤ

Už labutě odlétají,
u žlabu tě čekají;
buď jako ony,
buď jak labutě,
jinak dlabu tě!


KONTROLNÍ OTÁZKA

Proč chobotnice nežerou květák?
Protože jim nechutná.


PODVODNÍ SKLIZEŇ

Pod vodou je rybí zem,
osázená rybízem;
trhají ho rybí prsty,
tak si taky urvi trs ty!

S koši kráčí defilé,
v jehož čele jde filé
a za ním tři rejnoci...
V hloubce němý rej noci.


R. I. P., KRÁVO

Hvězdička Facebooku
spáchala seppuku.
Nad hrobem jí vztyč
dlouhou selfie tyč.


CELNICE 1990

Práce není zápasem,
kmitá tu pas za pasem,
a s trsátkem za pasem
z dálky jede Zappa sem.


KÓAN

Když nastane doba zenu,
skočí Buddha do bazénu
a ač hovno kolem pluje,
sere dál a kontempluje.


BEZOHLEDNÝ PRAŽAN

Na palmovym voleji
Pražák všecko smaží
a potom to, vole, jí;
je to ale pičus!


SKANDINOFILKA

Severským zemím oddána,
od Švéda, od Nora, od Dána
bývala ráda mrdána.


JEDNOAKTOVKA

Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Dědečku, kdo je ten opilý pán v televizi,
který tak divně blábolí?“
Dědeček: „To je pan prezident Miloš Zeman!“
Babička: „Držte huby!“
Autor Neklan, 13.10.2019
Přečteno 171x
Tipy 4
Poslední tipující: Nata, Frr, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

JEDNOAKTOVKA mě potěšila...:-D*

14.10.2019 02:31:56 | Frr

Před třemi lety už byla i zinscenována na pódiu hudebního festivalu ve Vyškově, hrál jsem Dědečka a současně režíroval :-)

14.10.2019 08:41:20 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí