Svět

Svět

Kráčejíc polem kde bývalo obilí.
Dnes však všude kolem panelové obydlí.

Kam my to spějem, když stromy nám vadají.
Soucítím se světem a s jeho agónií.

Jsme dnešní generace, pro kterou nebude kde žít.
Věty by od mladého kluka, takhle neměly znít.

Mám mít budoucnost jako ostatní před sebou.
Avšak kam spějeme, když se takhle věci zaběhnou.

Hořící lesy, roztávající ledy a úbytek vody.
Avšak králem je ten, kterého zlato zdobí.

Nikoho už nezajímá, jak člověk se cítí.
Zajímá je jen, zda vydělají určitou koupí.

Zamysleme se, prosím, každým sám nad sebou.
Jak naše činy naši společnost dopředu povedou.
Autor Notimportant, 14.10.2019
Přečteno 202x
Tipy 2
Poslední tipující: Marten, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"kráčejíc" je chybně a navíc tu není důvod psát přechodník, neboť hrdina kromě kráčení nic dalšího nedělá. On říká "kráčejíc" ve smyslu "kráčím". Jak mu to autor poručil a tak hned 1.slovem ukázal jak 1) neumí česky 2) by rád zamachroval.
.. a víš jak takové ostatní rádi zesměšní, když přijdou s nějakými ekologickými názory

14.10.2019 07:30:59 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí