Od bláznovství ke grafománii

Od bláznovství ke grafománii

Napadlo mě
Zda mohu říci
Že nejsem blázen

Obratem jsem si odpověděl
Že nikoliv
Že nejsem
Profesionální člověk

Okolní svět
Se mi jeví nesourodý
Šílený kaleidoskop
Zdaru a zmaru

V něm se rozprostírají
Chvíle mého utrpení
Období kdy jsem mimo

Je jich dost
Na vybudování konspirační teorie
O vlastním bláznovství
Bylo dosud přehlédnuto?

Ve své paranoie
Jsem se vydal po cestě
Která se podle mých výpočtů
Vyhýbá bráně blázince

Spočívá hlavně v tom
Že reflektuji
Své vnitřní stavy
Každý zapíši
Abych se v nich vyznal

Neumím se nalézt
V požitku sousta
Syrových jater
Zabitého prasete
Neumím zvážit chvíli
V kartách přijít o celý grunt

Neumím vidět sebe sama jinak
Než že se rozkrájím na písmenka
Nechám se jíst čtenářem
A v jeho očích a slovech
Pak hledám reflexi
Sebe sama

Co na tom
Že tak krotím proud
Veliké severské řeky

Že je to jako vyrvání
Souvislého tajemství
Africké noci
Nechání jí rozřezat
Na černé makarony
Autor Kaj, 16.10.2019
Přečteno 222x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, danielsoft, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s chutí jsem se zakousl ST* :-D*

16.10.2019 13:25:42 | Frr

psaní jako terapie, ano

16.10.2019 12:33:22 | danielsoft

Budíš velebené bláznovství. Jen tím si dodáváme sebevědomí, že jednou budeme normální... dobří básníci.
Pěkné a rozvité to máš.

16.10.2019 11:56:59 | šerý

Díky, pěkný den

16.10.2019 13:47:32 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí