Údel básnika

Údel básnika

Básnik vždy myslí vo veršoch.
Ťažko mu je myslieť v próze.
Cez deň, večer i v ranných snoch
oddá sa osudnej hrôze.

Vzruší ho peľ, chvenie lístia,
lúč slnka, prísvit za oknom.
Všetko čuje, vidí zblízka.
To Všetko je a žije v ňom.

KTOSI mu hýbe duše pákou,
prevteľuje sa vo vnemy
ako keď prejde husle slákom
virtuóz - huslista nemý.

Nemôže dať človek čo v ňom nie je.
Čím v duši vládne je mu Niekým dané.
Nútený sebou zo seba berie,
zo seba pre všetkých odvádza dane.

Ten Niekto, Ktosi vymáha zúročené dané.


Anna Vodičková
Autor annav, 16.10.2019
Přečteno 279x
Tipy 3
Poslední tipující: Isla, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí