Setkání s vymírajícím druhem

Setkání s vymírajícím druhem

Ke stáru
Unavený
Jsem se setkal
S Malajským tygrem
V bolesti umírání
Za mé hříchy

Díval jsem se
Do jeho diamantových očí
Prozrazovaly loučení života
Vodní hladina
Zlatě odrážela
Zapadající slunce
A stříbrně
Večerní oblohu
Veškeré dosažitelné bohatství
Po kterém jsem prahnul

Co mi nyní bylo platné
Že jsem v divokých nocích
Potkal pár žen v tranzu
Odhodivších konvence

Bažil jsem po tom
Aby svým žárem
Ve chvíli, kdy se zapomněly
Rozpustily mou strnulou
Ledovost

Nyní jsem stejně unavený
Jako tygr, který trpí
Bídně umírá
Za naše civilizační
Výdobytky

Najednou nepotřebuji
Světla města
Jeví se mi
Jako neznámé částice
Zachycené v mlžné komoře

Vzpomínky mi přinášejí
Mnoho lidí
Kteří mi nestáli
Za všimnutí

Vždy jsem se podivoval
Proč se o to či ono připravují
Nevnímal jsem
Bez čeho všeho
Se nedovedu obejít

Jak rád bych vrátil čas
Znovu se s nimi setkal
Poslal nějaké peníze
Na Malajského tygra
Vidím, že jsem je pro něj
Vždycky měl
Autor Kaj, 17.10.2019
Přečteno 169x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapka, vlnka, Isla, enigman, šerý, J.Karasová, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vzpomínky jsou dobré ale...

17.10.2019 14:04:44 | enigman

Vzpomínkám někdy člověk neuteče.

17.10.2019 14:46:08 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí