*-*Kousek sametu

*-*Kousek sametu

Anotace: -*--*--*--*--*--*-

-*--*--*-
Já půlnoční noc
o kousek sametu požádám
a hvězdný prach
ten pod polštář ukládám.
Noc mi kousek sametu dá
brzy ji však na obloze asi chybí
ta děravá košilka
prý se Měsíci moc nelíbí.

Promiň,omluvím se
přišíju ti ten kousek sametu
stříbrnou nití
budeš mít ale na nebi záplatu
to se schová
nitě jak hvězdy svítí
povídá mi krásná Večernice,
natřepe polštář
a ten hvězdný prach vyletí
ze světnice.

A když se ráno probudím
byl to sen?
Na parapetu stříbro uvidím
prstem píšu
..díky za nový den..

*-*-*-*-*-*-*-

************

 

Autor Květka Š., 22.10.2019
Přečteno 159x
Tipy 3
Poslední tipující: vlnka, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká básnička :-)

22.10.2019 18:53:28 | vlnka

...děkuji moc...|:-)

23.10.2019 15:23:27 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí