*-*Lem roucha

*-*Lem roucha

Anotace: ~~~~~~

~~~~~~
Hora,
má z mlhy svůj šat
ze sněhu pokrývku hlavy
kamzíky skákání tam i sem
náramně asi baví.
Od pasu dolů
má hora sukni z kleče
střevíce z velkých kamenů
a její punčošky
divoká bystřina zdobí.
A v každém ročním období.

Lem roucha
jsou třeba horské doliny
na živůtek ji ovce bača půjčí
horu
snad loupe v kolenou?
Ale ne,
to jen ty ovečky křepčí.
Léto pak horu ozdobí protěží
sněhová čepice
však dost dlouho vydrží
slunce dá hoře
ten pravý zlatavý jas
ano,tak to má být,tak se to
patří.
A vítr horám,prý jako kadeřník
učeše vlas.

~~~~~~~

***********

Autor Květka Š., 24.10.2019
Přečteno 198x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké... ST

25.10.2019 07:14:04 | Kapka

milá antropomorfizace přírodního útvaru :-D*

24.10.2019 16:16:42 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí