*-*A pořádný vítr

*-*A pořádný vítr

Anotace: ~~~~~~~~

~~~~~~~~
Ten pořádný vítr
si vyhlíží nad stromy
a dráčata i draci někteří by létaly
rádi jako teplomilní ptáci
ale draci ti bez větru by měly asi práci.
Jednoho draka mám doma ve skříni
ten snad pamatuje minulé století
na létání už je líný a proto už sám neletí.
ale líný není,je jen hodně starý
prý ho všechno bolí
Kdo ho letos asi opraví?

Dědeček vzal draka do naší kuchyně
zalepil mu dírky ať nevypadá tak smutně
a na čele i na tvářích
tam mu přimaloval ještě cha,cha smích.
A fousy a víc červené má tváře.
A hned je kolem záře.
Navázal špagátek a nové třepení
a draka slavnostně pak předal vnoučkovi
teď běží děda,táta,vnuk až drak trochu vzlétne
pak do trávy jen tak žuchne
a je mu to fuk.

Tak skončil let papírový dračí
draka si zase schováme
pro letošek stačí.
Jen děda se trochu mračí.
A nemá proč.

~~~~~~~~~

letí

Autor Květka Š., 27.10.2019
Přečteno 146x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, vlnka, Isla, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) Květko, u Tebe jednoduše pěkně :-)! ST

28.10.2019 07:17:55 | Fany

Umět si hrát je největší radost. Pěkná básnička :-)

27.10.2019 18:52:55 | vlnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí