*-*Topoly

*-*Topoly

Anotace: ~~~~~~

~~~~~~
Vysoké topoly u cesty stojí
skoro až do oblak tam vyrůstají
aby líp napravo,nalevo viděly
s větrem se kolíbou vysoké topoly.

S podzimem shodí ty svoje šaty
trochu se klepou,my „jsme nahatý“
a potom do mraků jen nakukují
za spadlé listí sníh nakupují.

Někdy si stojí v jíní zahalení
moc se jim líbí to zdobení
když je však těžké námrazy kryjí
topoly to bolí a trochu se bojí.

Z jara jsou rádi vysoké topoly
že jejich větve se zazelenaly,
zase jsou v novém krásně oblečení
a čeká je jen léta pohlazení.

Nejste tak trochu
„topoly“ rozmazlené?
Jako stromy jiné.
~~~~~~

***************

Autor Květka Š., 29.10.2019
Přečteno 169x
Tipy 2
Poslední tipující: Marten, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí