Z MALIŇÁKU NA HLAVÁK

Z MALIŇÁKU NA HLAVÁK

Anotace: ...

před Tabarínem v džínových sukních

postávají mladé Romky

chlapík s klarinetem vesele vyhrává

holky twerkují do rytmu polky

 

hrají se maty a somrují špínky

balkánští kluci s nosem jak skoba

nosí těm princeznám drinky

 

v myšině běhá chlap s mačetou

pankáči na něj mávají

kouří a dáví se bagetou

opodál bába pod tramvají

 

všichni voní skořicí

i ten chlápek s klarinetem

který má podklad z cédéčka

pankáčí pogují

jejich psi tančí

 

většina lidí asi ráda vyšívá

každý tu shání jehly

všichni chtějí cestovat

ale každému chybí pár korun na vlak

 

nástupiště plné lidí krásných lidí

káždý má v ruce budvar

hvězdy jsou jak sedmikrásky nad Brnem

Keleti pályaudvar

Autor Šimon Sáva, 08.11.2019
Přečteno 225x
Tipy 9
Poslední tipující: Now, Donne, vlnka, Marten, Lighter, Nata
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Brno je drak a Praha princezna na hrášku. Žasl jsem jak tam ulice žije ( a nejen galerka :) ).
Báseň je taky taková. Žije.

21.11.2019 13:11:19 | Now

Ještě že nésu ze Štatlu! Dé to celý v hantecu nebo néseš borec..? ;-)pobavilo mě...

08.11.2019 17:47:33 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí