Přítelkyně Bolest

Přítelkyně Bolest

Anotace: v neustálé přítomnosti bolesti, stali jsme se na chvíli přáteli.

PŘÍTELKYNĚ BOLEST
Šimon Linda

Bolesti má milovaná bolesti
Zalévám toužebně tvůj plod
Aby si protékala od kosti ke kosti
Aby si byla jeden dlouhý brod

Bosé nohy mám
Stojím na okraji tvé vody
Ve vysoké trávě, vyšší než já sám
Vyšlapal jsem si tajné chodby

V jedné ruce mi klouže paraple
S druhou houpu sem a tam
Tvrdé paže už jsou ochablé
vodu od nebe nerozeznávám

Kde je dole a kde nahoře
Prší mi na paty a voda plní můj deštník
Kdo je loď a kde je moře
Jsem malý křížek co mi zanechal trosečník

Zůstal tady sám ve světě plném snů
Země mu byla malá
Zaplnil studnu ztracených dnů
A pak se voda hnala - ven

A už to nebyl sen
Dny vystřídala noc
Noci bezmoc
On však nenaříkal, snil dál
Myslel si že spí
Tak se ve vodě smál
A při tom se topil s bolestí

Má přítelkyně, můj věrný společníku
Konvici plnou smutku, který prší
Zaléval jsem tě až jsi podemlela mé nohy
Spadl jsem do černého deštníku
A ty mě unášíš na moře které nic netuší

Širé pláně prázdných vlnek
Bolesti kterou tak dobře znám
Myslím na ten křížek
Co si před tebou schovávám
Autor Šimon Linda, 12.11.2019
Přečteno 262x
Tipy 2
Poslední tipující: Neegoista88
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Básnička je moc dlouhá, pak se opakují slova, výraz slábne a přicházejí verše typu "Zůstal tady sám ve světě plném snů". Předání poznání pokud se povede má povahu spíš ostrého doteku, nazýváme to "osvícení, obrácení, pochopení, porozumění, zasažení, oslovení". Tvůj text spíš patří do kategorie "působení, přebývání, povídání". V tom případě to asi chtělo příběh nebo tam dokonce je?

13.11.2019 07:55:44 | Karel Koryntka

Souhlasím s vámi a myslím že to příběh nemá ale pro mne je to spíš popis scénky seskládané ze tří obrazů.

14.11.2019 19:46:04 | Šimon Linda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí