Plavba

Plavba

Ľudská myseľ prezrádza
veľa o zatuhnutých...
...olejomaľbách a
rutinách ich ťahov.

Bez ostychu, bez váhania
zakotúľa sa ako posledná
myšlienka pred plavbou
po svete ilúzii...

Kde šero prísvitu lúčov
mesačnej žiary
sa po svedomí
potajomky valí.

Záhadný obrat nechválne
známej predavačky bavlny, sa
mlčky obracia proti tebe...

Proti vlastnej prekážke
vycestovať do zasnežených krajín
na upätí samotného bytia.

Potenciál ľudskej mysle stále
nie je známy
a ja vidím v diaľavách
zvetralé chrámy
s nádychom burbonu



za horizontom, za nedosiahnuteľným poznaním a nášmu vnímaniu neprístupným
Autor LiquidSoul, 17.11.2019
Přečteno 187x
Tipy 3
Poslední tipující: Dreamy, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dakujem

18.11.2019 07:00:01 | LiquidSoul

Ta slovenština...:)
Líbí se mi.

17.11.2019 09:55:41 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí