Čekající

Čekající

Dotkne se někdy Adamova ruka Boha
Nebo jsou odsouzeni k čekání
Odsouzeni k věčnosti vpité do omítky
Která zaznamenána miliony lidí
Přetrvá aspoň v myšlenkách
A reprodukcích reprodukcí obrazů

Milovala jsem tvé ruce a předloktí
Stejně jako miluju ruce Adama
Natažené v úpěnlivě odevzdaném gestu
Hledající vhodný objekt k uchopení
Miluju napnuté šlachy k prasknutí
Ve věky trvající tenzi samotného Boha

Navzdory vší bázni
Která nutí zvedat hlavu v naléhavé snaze
Pochopit
Nahého Adama s ležérně opřeným loktem o koleno
Čekajícího
Na svůj osud

Navzdory vší bázni
Ze života v osamění
Jsem stáhla ruku
A přestala být
Čekajícím
Autor její alter ego, 25.11.2019
Přečteno 256x
Tipy 14
Poslední tipující: Ishtar, jenommarie, Loveless, Donne, Lacosta1, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak ta je opravdu vymazlená, jedtli můžu tak napsat. Moc hezká. ^ST^ ;-)
to "čekání" takhle popsat

30.01.2020 22:37:06 | jenommarie

Já si dneska koupil půllitr s uchem stařeno. A.

30.01.2020 22:34:48 | milík

… miluji napnuté šlachy k prasknutí
ve věky trvající tenzi samotného Boha...*
Pěkná báseň.

25.11.2019 19:35:57 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí