*-*Vítr

*-*Vítr

Anotace: ~~~~~~~~

~~~~~~~~
Podzimní vítr
stromům češe vlasy
ty zvolna padají
i když jsou plné krásy
barvy jsou všude tam
kam se jen podíváš
s podzimním sluníčkem
na léto vzpomínáš.

A v teplých krajinách
teď ti zimomřiví žijí
ve vlahých loužích
svá pírka si myjí
jen kolem zelených
stromů si lítají
až přijde ten pravý čas
rádi se domů vydají.

Tady nás zatím
ledový vítr ofukuje
slunce jen občas
za mraky pokukuje
a to nás navštíví
ještě větší chlad
ze zasněžených kopců
se budou i děti smát...

~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 26.11.2019
Přečteno 194x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Kapka, praetorian, Marten, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné řádky.

21.02.2024 15:17:52 | mkinka

Pusto všude kolem
STromy už jsou holé
čas k Vánocům běží
pěkné je když sněží
k jaru pak po krůčkách
shlédne se v potůčkách
bude tu brzy zas
voňavý květů čas
a s touto nadějí
ptáci se vracejí
a my se nedáme
jara se dočkáme...

26.11.2019 22:45:37 | Kapka

Hezké - taky bych odletěl od plešatící krajiny

26.11.2019 15:43:43 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí