Noční autobus

Noční autobus

V tom buse rostly stromy
Projížděl tmou mezi poli
a byl prázdný
noční autobus

Projížděl tmou mezi stromy
v tom buse rostly keře
a bledý měsíc maloval listoví
na prázdné sedačky

V tom buse žilo moře
Rozkládalo se mezi okraji
palubní desky
a svítilo na cestu

Ten bus jel mezi poli
a srazil velkého černého ptáka
dvě temná křídla rozprostřená přes čelní sklo

A moře zhaslo

Nebylo vidět vůbec nic
Autor Duhová Rybička, 30.11.2019
Přečteno 260x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, Lumír, Marten, Now, jenommarie, Krahujec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To není pravda oni by se vyhli. Já to znám, věř mi, A.

21.12.2019 20:50:36 | milík

Moře, noc a poušť..aspoň tolik vidím v tvých básních. Symboly nekonečna, dálky a lidského strachu.

02.12.2019 00:10:37 | Now

Pěkná. ST :-)

30.11.2019 18:16:14 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí