Milovník rán

Milovník rán

Anotace: ještě jsem to doplnil

Stal jsem se obdivovatelem
Časných hodin
Kdy ulice voní volností
V hoštění posledních flamendrů

Stal jsem se milovníkem
Čistého vzduchu
S vůní pekárny
A pivovaru

Stal jsem se příznivcem
Čisté hlavy
Otevřené
Pro znovunavrácení víry

Osvětlení ulic se rozbíhají
V dálavě linií
Jako větve stromů
Které je vroubí

Vestibuly a podchody
Jsou připravené
Pro první lidskou šlépěj
Která znesvětí svatost
Jejich prázdnoty

Pro první slovo
Které prorazí
Hladinu jejich mlčení

Světlo je rozsvíceno
Jako oči dětí
U vánočního stromku
Ticho je uhrabáno
Jako na hranici
S nepřítelem

Na nemocničním stolku
Jsou srovnané gázy a utěrky
Pro slávu porození
Nového dne
Pro setření
Krve červánků
Autor Kaj, 13.12.2019
Přečteno 191x
Tipy 11
Poslední tipující: Majda, jitoush, ZILA78, jenommarie, Kapka, Helen Zaurak, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi moc ;-) Krásně popsáno :-)

15.05.2020 18:10:58 | Majda

díky

15.05.2020 20:43:26 | Kaj

....poetické nakouknutí do jinak rušných ulic těch našich jinak hektických
měst......ticho je uhrabáno....líbí se mi Tvá báseň.....Ji./úsměv/

15.12.2019 21:01:07 | jitoush

Díky, pěkný poslední adventní týden

16.12.2019 08:46:28 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí