Vánoce jsou svátky klidu

Vánoce jsou svátky klidu

Vánoce jsou svátky klidu, pohodové období.
Starostí nám budiž jen, po večeři nádobí.

Pod stromečkem dárků spousta, plná mnohých radostí.
Nejeden však ocitá se, nad dluhovou propastí.

Udělá se spousta jídla, mnohé se i vyhodí.
A co po tom, že se jinde, od hladu i marodí.

Mrazik tiše maluje si, na okno své kresbičky.
Bezdomovci před nádražím, tiše mrznou prstíčky.

Ti, co by chtěli dárek dáti, ale není komu.
Před vánoční atmosférou utíkají z domu.

A v kruhu svých blízských, pod vlivem všech emocí,
vzpomínáme na umrlé, stářím nebo nemocí.

Mame tohle zapotřebí? Všechno tohle vypětí?
Vánoce jsou kruté svátky, co mají mnoho obětí.

Narozen buď Ježíš Kristus, v Betlémském to lese.
Vidět co se s lidmi stalo, tak si ten kříž neodnese.
Autor Mi.ch.al, 15.12.2019
Přečteno 235x
Tipy 5
Poslední tipující: jenommarie, Donne, Lighter, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to tak, snad se najde stále i těch výjimek ještě dost.

16.12.2019 15:36:14 | jenommarie

Pravda, jenom kolik už lidí zemřelo na silnicích v posledních dnech, v tom bláznivém předvánočním shonu.

16.12.2019 13:26:35 | Donne

Bohu žel...

16.12.2019 12:47:51 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí