Mnozí malými krůčky dlouhou cestu ušli

Mnozí malými krůčky dlouhou cestu ušli

Anotace: Vaškovi H. a Vám

.
Vždy takhle před svátky
jdu blikajícím městem
a v duchu si chci vypravovat
pohádky
o princi co změní se v ropuchu
a ježibabě nevěstě

Místo toho myslím
na všechny blízké
kteří tvořili náš svět
a letem životem
se kamsi vytratili
Někdy je snažší
věřit na víly
za zvuku kastanět
shánět šaty z mušlí

A když v myšlenkách
dosáhnu dna Vltavy
plného dávného smíchu z mostů
vracím se a nemám strach
hlubinu nepřerostu

A Vy blízcí
jenž občas žijete v pohádce
a čekáte věž a tisíce schodů
nebo jste u dna
a Váš autor příběhu
je teprve batole
nevěřte že za každým rohem
číhá zloduch
co dobýt chce Vaše mocné hrady
Přeji živou květinu na stole
a poblíž srdce vodu

---------------------


P.S.
( Co bych tak ještě poradil
ať rostlinka se klube
Hlínu dobré nálady
..a vůbec
nenechte si radit.. :) )

Pohodový Van noci všem.

M.
Autor Now, 18.12.2019
Přečteno 231x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, Polux Troy, jitoush, Nata, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji.

28.12.2019 09:00:19 | Now

...srdce vodu a hlínu dobré nálady.....ať se to klube.....ano...Ji./úsměv/

19.12.2019 18:58:12 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí