*-*Přejeme ti zimní paní

*-*Přejeme ti zimní paní

Anotace: *~~*~~*~~*~~*

~~~~~~~
U zamrzlé studánky
chechtá se bába Zimice
z rampouchů má vlasy
a ledové střevíce,
z mlhy šálu kolem krku
a přimrzlý kabátek
ze sněhu si knedlík vaří
na všední den,na svátek.

Na kus ledu napíchne si
půlku toho knedlíku
posype ho trochu ledem
páni,ty máš pochoutku,
pak ze zamrzlé louže
našlehá si šlehačku
přidala tam zmrzlé šípky
a tvé bobky,zajíčku.

Studánka je ale smutná
vodě v ní je zima
dnes to milou Zimici
ani trochu nezajímá,
ta po zamrzlé hladině
od rána krasobruslí
pak ustele si pod sněhem
na jaro nepomyslí.

A co byste po mně chtěli
jsem taková jak mám být
nebo jste snad zapomněli
že až do jara budu žít?
Nebojte se pak odejdu
já květy vidět nemusím
k svátku těch tří zmrzlých
chlápků
dechem si je nakreslím.

~~~~~~~

***

Autor Květka Š., 27.12.2019
Přečteno 180x
Tipy 6
Poslední tipující: Helen Zaurak, jenommarie, Frr, Isla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zimní paní a její čarování. ^ST^ ;-)

27.12.2019 18:40:30 | jenommarie

zimní pohádka-líbí se mi Květuško hravá**ST* :-D*

27.12.2019 16:51:35 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí