VRSTVY

VRSTVY

Anotace: @@@

 

 

 

VRSTVY

 

 

 

 

vše co je ve mně uloženo

jako plástve ve vrstvách

v hlubinných slojích co před zraky je skryto

občas ozývá se téměř neznatelným chvěním

tichých smutků i tichých radostí

 

sotva ty vrstvy v sobě někdy změním

a není ani proč

zvěčnily se v nich slastné dotyky

úsměvy očí laskavých

i jizvy už léty zahojené

přesto však stále hrbolaté na omak

 

čerpám z nich svěží vodu živou

očištěnou vším čím si ke mně prošla

srkám ji po kapkách jak pták

 

všechny ty vrstvy co se kdy ve mně uložily

a možná ještě stále ukládají

nesou v sobě krystalky slz a smíchu

jako sůl pro prameny které léčí

ne snad až jednou v ráji

ale už tady na zemi

 

a čím víc zrají tím jsou i hebčí

protkané nejdražšími chvílemi

 

 

 

 

Praha, 29.12.2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=PX1QsCjyg44

 

 

 

 

 

 

Autor Amonasr, 29.12.2019
Přečteno 245x
Tipy 21
Poslední tipující: Kapka, Jort, Now, Pamína, šerý, Krahujec, jenommarie, Yry, Kett, Donne, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jenom povzdech z mé strany...ale je v něm všechno, jako v Tvojí básni.

30.12.2019 15:14:43 | Pamína

Díky za krásný povzdech, milá Pamíno :-)

30.12.2019 18:13:13 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí