*-*A pečené kaštany

*-*A pečené kaštany

Anotace: ~~~~~~~

~~~~~~~
Zima...
ráda vidí kouřit z komínů
že je málo sněhu to ji ráda prominu
bývá ho dost na horách
do města je sněhu asi škoda
povídá zima,
buď je z něho led anebo voda.

To kdysi dávno
podle malovaných obrázků
bylo sněhu po kolena pro krásu
někde třeba i do pasu
**sněhuláci pak všude stojí**
s pometlem,v klobouku šálou a tak
vrabci se psů bojí
vrány ne ty začaly krá,krá,krákat.
Pomalu to ukončím
možná až ten sníh bude tát
písmenka rozmočím.

Ale když se zima dostaví
na ulici si kamínka někdo postaví
a vůně pečených kaštanů
kdysi za pár drobných do kornoutku
na takovou pochoutku
nezapomenu.

~~~~~~~~

Autor Květka Š., 29.12.2019
Přečteno 192x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, jenommarie, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zavoněli Květko ^ST^ ;-)

29.12.2019 21:43:57 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí