Mráz

Mráz

Anotace: Mráz, do tváří pálí mráz, A prsty kreslí vzkazy do oken, Teď tu přibyl za jeden, Zkoušíš je číst. Co chtěl tím říct? Sám, němý a beze slov, Zpomalil světa chod...

 

Mráz

Do tváří pálí mráz

A prsty kreslí vzkazy do oken

Teď tu přibyl zas jeden

Zkoušíš je číst

 

Co chtěl tím říct?

Sám, němý a beze slov

Zpomalil světa chod

Pro snění a souhrn krás

 

Tak zvláštní je mráz

V údivu jsem zas

Já za ním šel

A jedno přání měl

 A odpověď chtěl znát

 

Mám zrychlený dech

Když mrazivou nocí stoupá jas

A pocit, že ležím na křídlech

   Kde verše ti znovu šeptám

 

Teď z ticha je skvost

Cítím žár chladných vod

Kde v lednu rád se koupám

 

A píšu ti vzkazy do oken

Teď tu přibyl zas jeden

Zkoušíš je číst

Když do tváří pálí mráz

Tajemný mráz

 

(Hanuš Šparlinek, 30.12.2019)

 

 

 

 

Autor Hanuš, 30.12.2019
Přečteno 202x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, jenommarie, Marten, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No pěkné to máš, Hanuši.

30.12.2019 15:27:33 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí