*-*Asi zima

*-*Asi zima

Anotace: ***~~~~~~~***

~~~~~~~~~~
Zima,
ta nejedno překvapení chystá
někdy je sněhobílá,
jindy má samá holá místa,
pár dní nám mrzne až to praští
mrazivý vítr
dechem louže leští
a sám mráz nám okna ozdobí
ledové růže,
tulipány i kapradí.


Jen napěchované sněhové peřiny
vyklepat zatím nemíní,
ty nadýchané co nebem si plují
prý v sobě
ani jednu vločku neskrývají.
Lyžařské vleky
se nad uměle zasněženým kopcem
houpaly,
a páni silničáři
pod vousy se chechtali
když jim zima žádnou práci nedá
a to vám „va anebo neva“?
Jo,kdyby se zima jinde nevysněžila
víc by nás teď sněhem
potěšila
ty asi nevíš roupama co dělat
nám zůstane na bílou zimu
zase jen čekat…

~~~~~~~~~

***

Autor Květka Š., 02.01.2020
Přečteno 177x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapka, Marten, jenommarie, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Teskníš po bílé, jako já :-)
Aby jí pak nebylo moc, ale to u nás zřejmě nehrozí...

03.01.2020 13:02:20 | Kapka

Zima zima zima všude je ukrytá,
žádný smích ani led, někde bude zašitá.
Nejezdí se na saních, snad zas někdy zavítá.
^ST^ ;-)

02.01.2020 18:05:36 | jenommarie

Milenec chládek, na milenku zimu, v mrazivých střevíčcích už tak nedočkavý...

02.01.2020 17:01:46 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí