Přátelská sounáležitost

Přátelská sounáležitost

Přátelská sounáležitost:
 
 Až druhá přichází vždy upřímná víra.
 Před ní i vědomosti sklánějí se pilně.
 Jen když vědomí se lásce trochu vzpírá,
 přednosti si cení velmi skromě.
 
 V porozumění a oporu nás mění,
 abychom tu pro přítele byli.
 Pak empatie příjde na výslunní, 
 aby ho naše rysy víckrát nesoudily.
 
 Poslouchat a věřít v jeho činy,
 bez obav a bez otázek.
 Názor nevnucovat mu jiný,
 nábídnout pomoc bez nadsázek.

 

Autor satisfacción, 04.01.2020
Přečteno 202x
Tipy 8
Poslední tipující: Krahujec, Donne, jenommarie, šerý, Samta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravé přátelství je cenné.Líbí se mi a ráda jsem dala ..ST..

16.05.2020 22:48:42 | Jaruška

Souhlasím, empatie a opora,
ať přítel pak vše lépe zvládne,
to nemůže být vyčítavě.
Nebylo by to přátelství. ^ST^ ;-)

04.01.2020 09:39:28 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí