Temné stíny nad hlavou

Temné stíny nad hlavou

Anotace: když zavřu oči tak vidím města ve tmě, vidím je ve tmě a přesto osvětlená

Když odbíjí půlnoc
nezbývá nic než zoufalství

když odbijí půlnoc
tak v očích krvavých
není víc než chtíč a hřích

zpustnou i intimní chvíle
kdy radost mi plyne
ze vzpomínek

až odbije půlnoc
tak nezbude mi
než tíživá samota
a srdce ve dví

pokaždé
každou
každičkou nocí
svlékají ze mě to genius loci
proroci se svými zvony a půlnocí

za oknem tma a jen hvězdy nad tower bridge
zda ústa oslepnou a co uvidí v nich

...

V ulicích skáče voda
po kostkách skuhravých zloba
v obleku na míru
s rukama za zády
s knírkem a nad městem

Vědomí

vrátný
nevratný
Autor Neuchopitelná, 11.01.2020
Přečteno 172x
Tipy 4
Poslední tipující: Fany, Kapka, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kráčíš magickou i "sirotčí" půlnocí, k opravdu zdařilému vyústění* básně.

11.01.2020 13:41:43 | šerý

Děkuji Ti, takový komentář je pro mne komplimentem

11.01.2020 14:47:41 | Neuchopitelná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí