Ohlédnutí

Ohlédnutí

Z dnešního večírku si domů vedu samu sebe
Unavenou z tekoucí krve
Která dřív byla mojí součástí
A možná mi tuhle tuhla v žilách
Ale teď mě opustila úplně
Takové jsou prý pády z výšky
Trpké a bolavé
S výkřiky do ticha
Kdy svět zpomalí
Aby se zase rozběhl normální rychlostí
Po pádu na temeno hlavy
Snad aby neutrpěl obličej
A nos se znovu nezlomil
Abych zůstala pořád hezká

I po takové době na mě whiskey volá jménem
Gin mi šeptá do ucha uklidňující slova
Šimrají tak
Že někdy upadnu
Ale častěji se držím hrany baru
S hlavou vztyčenou
Navzdory pozdní hodině
Protože mám vychování
Které nutí držet páteř rovnou a hlavu nesklonit

Nesmím se ale zaklánět
Nahýbat láhev ke rtům
A hltavě pít
Abych neztratila odvahu kráčet
Protože už nechci
Aby se svět zastavoval
Kvůli mým ohlédnutím
Autor její alter ego, 30.01.2020
Přečteno 239x
Tipy 11
Poslední tipující: Ishtar, DonBirell, Anewue, Lacosta1, Olex, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle mě se líbí

31.01.2020 06:14:16 | petrzal

Líbí se mi to. Dilema z vrcholu barové židle. Tak jen čekat, než životu přejde žízeň.

30.01.2020 22:50:10 | šerý

Život má žízeň? To je hezké přirovnání. Doufám, že ho přejde chuť.

06.02.2020 16:56:11 | její alter ego

no von se ani zastavovat nebude žejo..

30.01.2020 22:30:11 | milík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí