Temně

Temně

Anotace: Lyrická báseň

Pohledy co se nehodí.

Světla na konci tunelu.

Ne to už dávno, neberu.

Kíč který hledá, svůj urputný

klíč. Nonsenc, jako proces urputný

a zarputilí v každé možné chvíli.

 

Proberu se v ústraní,

nejsem hračka na hraní.

Zraje tu něco, v malé

nepolapitené gesto. Noční

město zdánlivě spící, v klíně

ústa jako šepot do ucha vrnící.

 

Karneval duší, snad i něco tuší.

Zvon bez srdce, potemnělá produkce.

Neslyším nic, tlukot svalu bez

průtahů. Není už co říci, všechno

bylo řečeno, vše už bylo napsáno.

V knihách bez písmen, najdeš to

co nemá jméno. Je to ono, je to on,

je to přízrak, nocí krví potřísněn.

Autor triceps, 31.01.2020
Přečteno 186x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco mezi řádky se mi hodně líbí.

31.01.2020 05:57:34 | petrzal

To je fajn že to mezi nimi, dokážeš dešifrovat.

31.01.2020 11:23:30 | triceps

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí